07 december 2023 Terug

Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland

Het convenant Huisvesting Internationale Werknemers dat begin juli is gesloten in Rivierenland is de aanleiding voor een seminar over het agenderen van de leefomstandigheden van arbeidsmigranten.

Webinar over leefomstandigheden arbeidsmigranten

In 2030 zijn er volgens gedeputeerde Vreugdenhil rond de 100.000 arbeidsmigranten in Gelderland. Een fors aantal waar we ons beleid op moeten inrichten. Wonen, maar ook leefomstandigheden in het algemeen, hebben aandacht nodig.

Een concreet middel in de ontwikkeling is de app MyInfo waar in verschillende talen informatie over Nederland en onze regio is te vinden.

Via de link kunt u het webinar terugkijken. De voorzitter is Wim Reedijk van Expertisecentrum FlexWonen, aan zijn rechterkant zitten wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe en Perry Ceelen van Regio Rivierenland (zie foto).

Daartegenover zit Gelders Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil en Kees Stob (Public Result). Johan van der Craats licht technische zaken toe over de app voor arbeidsmigranten.

Het convenant dat diverse partijen in de Regio Rivierenland hebben gesloten is een succesverhaal. De provincie Gelderland presenteert dat met de betrokkenen in een webinar om als voorbeeld te dienen voor andere regio's. 

bekijk het webinar
Meer nieuws
16 mei 2024 Belang structurele samenwerking Rijk met Regio's De Tweede Kamer vindt het belangrijk dat het Rijk structureler en langjariger met regio’s gaat samenwerken. Dat bleek donderdag 16 mei tijdens het Commissiedebat Regio’s en grensoverschrijdende samenwerking in de Tweede Kamer. Lees meer over: Belang structurele samenwerking Rijk met Regio's
16 mei 2024 Kom naar het FoodNL EU Verkiezingsdebat Wij organiseren, samen met AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley, op donderdag 23 mei 2024 het FoodNL EU Verkiezingsdebat. Het thema van dit debat is ‘Samenwerken aan het voedselsysteem van de toekomst’. Lees meer over: Kom naar het FoodNL EU Verkiezingsdebat
21 april 2024 Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag Op vrijdag 19 april jl. brachten bijna veertig burgemeesters en wethouders, samen met vertegenwoordigers van samenwerkingspartners en onze regiogedeputeerde Harold Zoet, een bezoek aan Den Haag. Lees meer over: Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag