06 juli 2023 Terug

Huisvesting internationale werknemers

Convenant met alle betrokken partijen


“Fatsoenlijke huisvesting en betrouwbare overheid”

Arbeidsmigranten zijn de onzichtbare kracht van onze economie. Helaas worden zij niet altijd goed gehuisvest, ook in Rivierenland niet.
Gemeenten, huisvesters en uitzendbureaus zetten zich via een convenant in voor goede huisvesting van arbeidsmigranten. Namens de betrokken gemeenten ondertekende wethouder Nees van Wolfswinkel het convenant. Van Wolfswinkel: “Ook arbeidsmigranten moeten kunnen rekenen op fatsoenlijke huisvesting en een betrouwbare overheid.”

Gedeelde verantwoordelijkheid

Met het convenant huisvesting internationale werknemers Regio Rivierenland spreken marktpartijen en gemeenten af om de kwaliteit van huisvesting en het leven van internationale werknemers in de regio Rivierenland te verbeteren. Dit doen de partijen samen, vanuit een gedeeld besef van verantwoordelijkheid en wetende dat partijen elkaar nodig hebben. Voldoende huisvesting van goede kwaliteit komt immers alleen van de grond als marktpartijen dit realiseren en gemeenten faciliteren.

Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
23 juni 2024 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden. Lees meer over: 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”