Samen voor een krachtige regio

 

Binnen het samenwerkingsplatform FruitDelta Rivierenland werken overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek en ondernemende burgers als ‘pentahelix’ samen aan de brede welvaart in  Rivierenland. Dat doen we op verschillende thema's.

In het samenwerkingsplatform FruitDelta Rivierenland heeft Regio Rivierenland als een van de overheden vaak een coördinerende rol. Zij coördineert, jaagt aan en neemt initiatief. 

Governance

De governance wisselt per thema. Voor de economische speerpunten speelt de Economic Board een belangrijke rol. Bij wonen en mobiliteit ligt de governance bij portefeuillehoudersoverleggen en de raden. Ook voor de Gebiedsagenda zijn de bestaande gremia leidend. 

Meer over Governance

Meedenken op onze thema's?

In de opgavetafels denken we samen na over de diverse opgaven in onze regio. We zoeken daarvoor een mix van overheid, onderwijs, ondernemers, organisaties en ondernemende burgers. 

Meer weten? Neem contact op

Ontvang de nieuwsbrief

Circa tien keer per jaar sturen wij een nieuwsbrief met nieuws van FruitDelta. Hierin lees je ontwikkelingen en mijlpalen over de thema's waar we samen aan werken en de instrumenten. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij versnellen ambities

Met onze instrumenten Regionaal StimuleringsFonds en de Regio Deal versnellen wij de ambities in onze regio. Kunnen we jou helpen? Kijk bij onze instrumenten. 

RSF

FruitDelta voor een bloeiend Rivierenland

Rivierenland is een vruchtbare delta in Gelderland. Ons DNA wordt gevormd door tuinbouw, logistiek, landschap, cultuurhistorie en woonklimaat. In onze naam FruitDelta staat ‘Fruit’ letterlijk voor een bekend product uit onze regio. In figuurlijke zin staat het voor de bloei en groei van onze regio. ‘Delta’ staat voor het unieke, centraal gelegen rivierenlandschap. Rivierenland ligt middenin de Gelderse Corridor, die de Rotterdamse haven met het Duitse achterland verbindt.

De acht gemeenten van Rivierenland

Het werkgebied van FruitDelta Rivierenland bestaat uit de gemeenten:

  • Neder-Betuwe
  • Buren
  • Tiel
  • West Maas en Waal
  • Maasdriel
  • Zaltbommel
  • West Betuwe
  • Culemborg