17 november 2023 Terug

Prachtige resultaten na 3 jaar Regio Deal

Na drie jaar Regio Deal halen we het net op. Wat een prachtige parels zijn er tevoorschijn gekomen! 31 initiatieven in Rivierenland die dankzij geld en energie van de Regio Deal zijn waargemaakt of versneld.

17 november sloten we de Regio Deal samen af en vierden we de resultaten. In de Gelderlandfabriek kwamen we met projectleiders, bestuurders en andere betrokkenen samen om resultaten te ervaren, parels te rijgen en samen het glas te heffen. Mérie van Zandwijk-Rijnberk maakte voor ons een prachtig kunstwerk dat die resultaten symboliseert.

Wat is de Regio Deal?
Met vijf partijen deden we in 2019 een aanvraag voor de Regio Deal. In de huidige Regio Deal werken partijen in onze regio samen met de Rijksoverheid om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen. Via financiële prikkels (subsidies) stimuleerden we nieuwe initiatieven die o.a. de brede welvaart verbeteren.

Is elk initiatief gelukt?
Nee, voor een enkeling was de tijd nog niet rijp en/of hielp covid niet mee. Maar iedereen heeft dankzij de Regio Deal enorme stappen kunnen zetten. Soms met prachtige tastbare eindresultaten, zoals de FruitTech Campus, S-TEC Rivierenland, of technische hulpmiddelen voor inclusieve arbeidsparticipatie (Werkzaak Rivierenland). Andere keren als een mooie versterkte beweging rondom klimaatadaptatie, De Fruitmotor, Innovatieversneller Rivierenland of Samenwerkingsagenda Bovenlinge. Om al die resultaten vandaag zo langs te zien komen, maakte ons enorm trots!

Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
23 juni 2024 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden. Lees meer over: 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”