17 november 2023 Terug

Prachtige resultaten na 3 jaar Regio Deal

Na drie jaar Regio Deal halen we het net op. Wat een prachtige parels zijn er tevoorschijn gekomen! 31 initiatieven in Rivierenland die dankzij geld en energie van de Regio Deal zijn waargemaakt of versneld.

17 november sloten we de Regio Deal samen af en vierden we de resultaten. In de Gelderlandfabriek kwamen we met projectleiders, bestuurders en andere betrokkenen samen om resultaten te ervaren, parels te rijgen en samen het glas te heffen. Mérie van Zandwijk-Rijnberk maakte voor ons een prachtig kunstwerk dat die resultaten symboliseert.

Wat is de Regio Deal?
Met vijf partijen deden we in 2019 een aanvraag voor de Regio Deal. In de huidige Regio Deal werken partijen in onze regio samen met de Rijksoverheid om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen. Via financiële prikkels (subsidies) stimuleerden we nieuwe initiatieven die o.a. de brede welvaart verbeteren.

Is elk initiatief gelukt?
Nee, voor een enkeling was de tijd nog niet rijp en/of hielp covid niet mee. Maar iedereen heeft dankzij de Regio Deal enorme stappen kunnen zetten. Soms met prachtige tastbare eindresultaten, zoals de FruitTech Campus, S-TEC Rivierenland, of technische hulpmiddelen voor inclusieve arbeidsparticipatie (Werkzaak Rivierenland). Andere keren als een mooie versterkte beweging rondom klimaatadaptatie, De Fruitmotor, Innovatieversneller Rivierenland of Samenwerkingsagenda Bovenlinge. Om al die resultaten vandaag zo langs te zien komen, maakte ons enorm trots!

Meer nieuws
21 oktober 2024 Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst! Inwoners, organisaties en ondernemers met een vernieuwend idee in/met/voor/door de dorpen en het platteland in Rivierenland kunnen een beroep doen op subsidie vanuit het Europese programma LEADER. LEADER organiseert de komende maanden in de gemeenten in Rivierenland diverse bijeenkomsten waar initiatiefnemers hun idee kunnen voorleggen en meer informatie kunnen krijgen over de LEADER-subsidieregeling. De eerste inloopbijeenkomst is op 19 november a.s. in het Groene Huis in Zaltbommel. Lees meer over: Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst!
26 september 2024 De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt. Lees meer over: De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s