17 november 2023 Terug

Prachtige resultaten na 3 jaar Regio Deal

Na drie jaar Regio Deal halen we het net op. Wat een prachtige parels zijn er tevoorschijn gekomen! 31 initiatieven in Rivierenland die dankzij geld en energie van de Regio Deal zijn waargemaakt of versneld.

17 november sloten we de Regio Deal samen af en vierden we de resultaten. In de Gelderlandfabriek kwamen we met projectleiders, bestuurders en andere betrokkenen samen om resultaten te ervaren, parels te rijgen en samen het glas te heffen. Mérie van Zandwijk-Rijnberk maakte voor ons een prachtig kunstwerk dat die resultaten symboliseert.

Wat is de Regio Deal?
Met vijf partijen deden we in 2019 een aanvraag voor de Regio Deal. In de huidige Regio Deal werken partijen in onze regio samen met de Rijksoverheid om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen. Via financiële prikkels (subsidies) stimuleerden we nieuwe initiatieven die o.a. de brede welvaart verbeteren.

Is elk initiatief gelukt?
Nee, voor een enkeling was de tijd nog niet rijp en/of hielp covid niet mee. Maar iedereen heeft dankzij de Regio Deal enorme stappen kunnen zetten. Soms met prachtige tastbare eindresultaten, zoals de FruitTech Campus, S-TEC Rivierenland, of technische hulpmiddelen voor inclusieve arbeidsparticipatie (Werkzaak Rivierenland). Andere keren als een mooie versterkte beweging rondom klimaatadaptatie, De Fruitmotor, Innovatieversneller Rivierenland of Samenwerkingsagenda Bovenlinge. Om al die resultaten vandaag zo langs te zien komen, maakte ons enorm trots!

Meer nieuws
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”
24 mei 2024 Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland Vrijdagochtend 24 mei ontvingen wij Josje Majoor en Peter Leonhart van de “grootste vereniging van Nederland” (de ANWB) en mobiliteitsgedeputeerde Klaas Ruitenberg van de “mooiste provincie van Nederland” (Provincie Gelderland) in Regio Rivierenland. Lees meer over: Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland
23 mei 2024 FoodNL EU-Verkiezingsdebat Wij organiseerden op 23 mei, samen met AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley, bij de HAS green academy in ’s-Hertogenbosch, het FoodNL EU-Verkiezingsdebat. Lees meer over: FoodNL EU-Verkiezingsdebat