21 oktober 2024 Terug

Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst!

Inwoners, organisaties en ondernemers met een vernieuwend idee in/met/voor/door de dorpen en het platteland in Rivierenland kunnen een beroep doen op subsidie vanuit het Europese programma LEADER. LEADER organiseert de komende maanden in de gemeenten in Rivierenland diverse inloopbijeenkomsten waar initiatiefnemers hun idee kunnen voorleggen en meer informatie kunnen krijgen over de voorwaarden en aanvraagprocedure van de LEADER-subsidieregeling. De eerste inloopbijeenkomst is op 19 november a.s. in het Groene Huis in Zaltbommel.

LEADER ondersteunt lokale initiatieven die ‘van onderop’ komen (vóór en dóór inwoners) en die bijdragen aan de ontwikkeling en de leefbaarheid van de streek. Er is subsidie beschikbaar voor vernieuwende initiatieven die ervoor zorgen dat Rivierenland aantrekkelijk is én blijft om te wonen, werken en recreëren, zodat bestaande inwoners (jong en oud) en bedrijven hier blijven en het gebied ook nieuwe inwoners, bedrijven en bezoekers aantrekt. Denk bijvoorbeeld aan voorzieningen in de dorpen (om elkaar te ontmoeten, te bewegen en voor cultuur), het samen op de kaart zetten van het gebied, maar ook projecten die werk en onderwijs verbinden of die bijdragen aan een natuur-inclusieve, circulaire en biodiverse leefomgeving. Samenwerking, innovatie en lokaal draagvlak moeten hierbij centraal staan.


Een project kan maximaal 50 % subsidie krijgen vanuit LEADER, met een ondergrens van € 20.000 en een bovengrens van € 100.000 subsidie. Op www.leaderrivierenland.nl is informatie te vinden over de doelstellingen, voorwaarden en de wijze waarop subsidie kan worden aangevraagd. LEADER verstrekt overigens niet alleen subsidie, maar heeft ook een Lokale Actie Groep (LAG): een groep actieve en betrokken mensen uit het gebied, die mee kunnen denken met de initiatieven die bij LEADER worden voorgelegd.

Iedereen met een vernieuwend idee kan dit voorleggen aan LEADER. Dit kan onder andere tijdens de inloopbijeenkomsten die de komende maanden in heel Rivierenland worden georganiseerd. De eerstvolgende is op dinsdagmiddag 19 november tussen 15.00 en 18.00 uur in het Groene Huis in Zaltbommel (Hogeweg 17). Vooraf aanmelden is wenselijk. Dit kan via leader@fruitdelta.nl.


Houdt de website www.leaderrivierenland.nl in de gaten voor de data en locaties van inloopbijeenkomsten in andere gemeenten.
Uiteraard is het ook mogelijk om op een ander moment uw idee voor te leggen aan LEADER. Neem hiervoor contact op met LEADER-coördinator Maike van der Maat via het eerder genoemde emailadres of telefonisch 06-2328 5225.

Meer nieuws
26 september 2024 De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt. Lees meer over: De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s
26 augustus 2024 Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland Ondernemers en ondernemende inwoners in Rivierenland kunnen tot en met 15 oktober 2024 een aanvraag indienen bij FruitDelta Rivierenland voor een financiële bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF). Lees meer over: Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland