23 juni 2024 Terug

6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment

Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden.

Lokale, regionale, provinciale en landelijke bestuurders waren aanwezig, evenals vertegenwoordigers van onze samenwerkingspartners en ondernemers in de regio. In informele sfeer vonden eerste kennismakingen plaats en werden bestaande contacten aangehaald. Ontmoetingen die leiden tot (toekomstige) samenwerking om positief verschil te gaan maken voor onze regio. Als regio hebben we de banden onderling weer versterkt en een mooi visitekaartje afgegeven aan de gasten buiten onze regio.

Na een eerste kop koffie trapte Jan Kottelenberg, burgemeester van Neder-Betuwe, af. Hij verwelkomde de gasten in de Neder-Betuwe. Een gemeente die zich kenmerkt door veel bedrijvigheid; een grote maaksector in het midden- en kleinbedrijf en volop agro business met als paradepaard de laanboomteelt. “Naar rijpe kersen klim je hoog”, haalde Kottelenberg het spreekwoord aan, “ofwel om iets goeds te bereiken, moet je je moeite getroosten, daar span je je graag voor in”, daarmee doelend op de gezamenlijke inzet voor de toekomst voor de inwoners van dit gebied.

Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta en burgemeester van West Betuwe, onderstreepte dat de opgaven ‘van-vandaag-en-morgen’ vragen om een intensieve samenwerking, “met Den Haag, met de provincie, met bestuurders van gemeenten, met ondernemers én vertegenwoordigers van brancheorganisaties”. Hij noemde Rivierenland “een fantastische regio waar wij trots op zijn en die wij, samen met u, iedere dag mooier maken”.

Hierna was het woord aan de Ridders van Gelre. Op hun eigen wijze en met een humoristische ondertoon, namen zij de gasten in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Gelderland en Rivierenland in het bijzonder. De invloed van de rivieren, de bedrijvigheid die hier al plaatsvond terwijl Amsterdam nog onontgonnen gebied was.

Na het plenaire deel, was het tijd voor het netwerken. Alle ingrediënten, letterlijk en figuurlijk, waren aanwezig voor een goed gesprek en verbinding. Ook konden de gasten, dankzij de bereidheid en inzet van lokale ondernemers in de sector, zich onderdompelen in de wereld van de laanbomenteelt.

Bij vertrek kregen de gasten een verrassing mee. Met een bakje kersen en -hoe kan het anders in een bomengemeente- een kersenboompje in de hand, verlieten ze het terrein van het Laanboomhuis. Nogmaals dank aan alle aanwezigen; samen gaan we groeien.

 

Foto’s: 3JetFotografie

Meer nieuws
26 september 2024 De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt. Lees meer over: De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s
26 augustus 2024 Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland Ondernemers en ondernemende inwoners in Rivierenland kunnen tot en met 15 oktober 2024 een aanvraag indienen bij FruitDelta Rivierenland voor een financiële bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF). Lees meer over: Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland