07 december 2023 Terug

Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland

Het convenant Huisvesting Internationale Werknemers dat begin juli is gesloten in Rivierenland is de aanleiding voor een seminar over het agenderen van de leefomstandigheden van arbeidsmigranten.

Webinar over leefomstandigheden arbeidsmigranten

In 2030 zijn er volgens gedeputeerde Vreugdenhil rond de 100.000 arbeidsmigranten in Gelderland. Een fors aantal waar we ons beleid op moeten inrichten. Wonen, maar ook leefomstandigheden in het algemeen, hebben aandacht nodig.

Een concreet middel in de ontwikkeling is de app MyInfo waar in verschillende talen informatie over Nederland en onze regio is te vinden.

Via de link kunt u het webinar terugkijken. De voorzitter is Wim Reedijk van Expertisecentrum FlexWonen, aan zijn rechterkant zitten wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe en Perry Ceelen van Regio Rivierenland (zie foto).

Daartegenover zit Gelders Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil en Kees Stob (Public Result). Johan van der Craats licht technische zaken toe over de app voor arbeidsmigranten.

Het convenant dat diverse partijen in de Regio Rivierenland hebben gesloten is een succesverhaal. De provincie Gelderland presenteert dat met de betrokkenen in een webinar om als voorbeeld te dienen voor andere regio's. 

bekijk het webinar
Meer nieuws
21 april 2024 Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag Op vrijdag 19 april jl. brachten bijna veertig burgemeesters en wethouders, samen met vertegenwoordigers van samenwerkingspartners en onze regiogedeputeerde Harold Zoet, een bezoek aan Den Haag. Lees meer over: Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag
Logo Leader 4 april 2024 LEADER-programma in Rivierenland gaat van start met eerste informatieavond Vanaf 1 mei kan er in Rivierenland een beroep worden gedaan op subsidie via het Europese programma LEADER. Dat betekent groen licht voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om hun innovatieve plannen voor plattelandsprojecten voor te leggen aan LEADER. Dit kan tijdens de eerste inspiratie- en informatieavond op woensdag 22 mei bij De Lingeborgh in Geldermalsen. Lees meer over: LEADER-programma in Rivierenland gaat van start met eerste informatieavond
27 maart 2024 Aandacht in Tweede Kamer voor aanpak geluidshinder langs spoortracé Meteren-Boxtel Op woensdag 27 maart jl. debatteerde de Tweede Kamer met staatssecretaris Vivianne Heijnen over het spoor. Tijdens dit debat vroegen Chris Stoffer van de SGP, Pieter Grinwis van de ChristenUnie en Eline Vedder-Monaster van het CDA aandacht voor de aanpak van de geluidshinder langs het spoortracé Meteren-Boxtel. Lees meer over: Aandacht in Tweede Kamer voor aanpak geluidshinder langs spoortracé Meteren-Boxtel