26 september 2024 Terug

De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel

Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt.

Janneke Hakkert en Frank van der Meijden bij de parelkettingIn de Regio Deals werken Rijk en regio samen aan een betere woon-, werk- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Dankzij een financiële impuls van het Rijk, aangevuld met geld uit de regio, wordt brede welvaart bevorderd. Concreet hebben we het over 31 initiatieven die er zonder het geld en energie van de Regio Deal niet of later waren gekomen. 

Projecten in of rondom Tiel zijn bijvoorbeeld:

  • Stichting S-Tec ontwikkelde een plek en platform waar inwoners en bedrijven die stappen willen zetten in de energietransitie terecht kunnen.
  • Kanoroute de Linge, vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel tot Gorinchem.
  • Als aanvulling op Energievitaal is de Energiebank opgericht, voor mensen die moeite hebben met het betalen van de energierekening (binnen project RES). 
Een open parelketting

De parelketting is gemaakt door de Betuwse kunstenares Mérie Rijnberk. De parels symboliseren de 31 projecten. Elke parel is uniek qua grootte of vorm. Dat past mooi bij de eigenheid van de projecten. De ketting is bewust niet gesloten. Het werk gaat verder, er is ruimte voor meer. Het kunstwerk reist langs alle gemeentehuizen totdat het najaar 2024 eindigt bij het kantoor van Regio Rivierenland. 

Alle parels uit de regio zien? Kijk op de website van FruitDelta Rivierenland: fruitdelta.nl/parels

Meer nieuws
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s
26 augustus 2024 Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland Ondernemers en ondernemende inwoners in Rivierenland kunnen tot en met 15 oktober 2024 een aanvraag indienen bij FruitDelta Rivierenland voor een financiële bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF). Lees meer over: Inloopavonden voor aanvraag subsidie uit Regionaal Stimuleringsfonds Fruitdelta Rivierenland
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls