17 november 2023 Terug

Duurzaam Gastvrij Gelderland

Op 17 november, de dag van de ondernemer, bracht Peter Drenth als gedeputeerde voor Recreatie en Toerisme een bezoek aan het Eiland van Maurik in het kader van ‘Duurzaam Gastvrij Gelderland’.

In dit programma worden recreatieondernemers ondersteund in het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Ondernemer Lennard Kempers (tevens lid van de Economic Board van Regio Rivierenland) gaf een presentatie over het ontstaan van zijn bedrijf en de kansen voor de toekomst.

Na een rondleiding over het terrein gingen provincie, regio, gemeente en vertegenwoordigers uit de recreatiesector met elkaar in gesprek over verschillende opgaven zoals de energietransitie, ruimte voor waterberging en de rol die recreatie en toerisme speelt in deze processen.


Alle aanwezigen kijken terug op een leerzame middag die aanleiding geeft voor een volgend bezoek aan Rivierenland.

Meer nieuws
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”
24 mei 2024 Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland Vrijdagochtend 24 mei ontvingen wij Josje Majoor en Peter Leonhart van de “grootste vereniging van Nederland” (de ANWB) en mobiliteitsgedeputeerde Klaas Ruitenberg van de “mooiste provincie van Nederland” (Provincie Gelderland) in Regio Rivierenland. Lees meer over: Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland
23 mei 2024 FoodNL EU-Verkiezingsdebat Wij organiseerden op 23 mei, samen met AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley, bij de HAS green academy in ’s-Hertogenbosch, het FoodNL EU-Verkiezingsdebat. Lees meer over: FoodNL EU-Verkiezingsdebat