17 november 2023 Terug

Duurzaam Gastvrij Gelderland

Op 17 november, de dag van de ondernemer, bracht Peter Drenth als gedeputeerde voor Recreatie en Toerisme een bezoek aan het Eiland van Maurik in het kader van ‘Duurzaam Gastvrij Gelderland’.

In dit programma worden recreatieondernemers ondersteund in het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Ondernemer Lennard Kempers (tevens lid van de Economic Board van Regio Rivierenland) gaf een presentatie over het ontstaan van zijn bedrijf en de kansen voor de toekomst.

Na een rondleiding over het terrein gingen provincie, regio, gemeente en vertegenwoordigers uit de recreatiesector met elkaar in gesprek over verschillende opgaven zoals de energietransitie, ruimte voor waterberging en de rol die recreatie en toerisme speelt in deze processen.


Alle aanwezigen kijken terug op een leerzame middag die aanleiding geeft voor een volgend bezoek aan Rivierenland.

Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
23 juni 2024 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden. Lees meer over: 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”