26 oktober 2023 Terug

Hoe krijg je een bijdrage uit het RSF?

Goed nieuws voor bedrijven, startups en burgerinitiatieven in Rivierenland met vernieuwende ideeën voor (sociale) ontwikkelingen, technieken en producten die nog niet zijn gerealiseerd in Rivierenland. Zij kunnen hiervoor tot en met 6 december 2023 geld aanvragen uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland.

Om ondernemers en ondernemende inwoners te helpen met de aanvraag, organiseert FruitDelta Rivierenland drie inloopavonden op locaties verspreid over de regio.

Inloopavonden

De inloopavonden vinden van 19.30 – 21.30 uur plaats op en bij:

  • Woensdag 1 november 2023 - Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden
  • Maandag 6 november 2023 - Huis van de Logistiek, Medelsestraat-Oost 17 in Tiel
  • Dinsdag 14 november 2023 - Fruit Tech Campus, Oudenhof 40 in Geldermalsen

Tijdens de avonden kunnen initiatiefnemers hun idee vertrouwelijk toelichten aan Economic Board-leden, die de aanvragen uiteindelijk beoordelen. Deze leden stellen verdiepende vragen en geven tips. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden. Zij worden dan ingedeeld voor een gesprek en hoeven niet te wachten. Aanmelden kan via www.fruitdelta.nl/rsf.

Kans vergroten op bijdrage

Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “Ik nodig ondernemers en burgerinitiatieven uit de toeristische, agrarische en logistieke sector van harte uit om hun kans te grijpen en langs te komen. Tijdens een-op-een gesprekken met de Economic Board-leden krijgen de initiatiefnemers tips voor het schrijven van een goede aanvraag. Een advies dat op maat is gesneden. Dit vergroot de kans op een financiële bijdrage voor het verwezenlijken van hun vernieuwende dromen.”

Indienen voor 6 december 2023

De sluitingsdatum voor het indienen van een aanvraag is 6 december 2023. Dit kan via de website www.fruitdelta.nl/rsf. Hier vindt u alle informatie en de aanvraagformulieren. Ook kunt u een quickscan doen om er snel achter te komen of u met uw idee in aanmerking komt voor een geldbedrag uit het fonds. Twee RSF-contactpersonen staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen.

Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
23 juni 2024 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden. Lees meer over: 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”