26 oktober 2023 Terug

Hoe krijg je een bijdrage uit het RSF?

Goed nieuws voor bedrijven, startups en burgerinitiatieven in Rivierenland met vernieuwende ideeën voor (sociale) ontwikkelingen, technieken en producten die nog niet zijn gerealiseerd in Rivierenland. Zij kunnen hiervoor tot en met 6 december 2023 geld aanvragen uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland.

Om ondernemers en ondernemende inwoners te helpen met de aanvraag, organiseert FruitDelta Rivierenland drie inloopavonden op locaties verspreid over de regio.

Inloopavonden

De inloopavonden vinden van 19.30 – 21.30 uur plaats op en bij:

  • Woensdag 1 november 2023 - Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden
  • Maandag 6 november 2023 - Huis van de Logistiek, Medelsestraat-Oost 17 in Tiel
  • Dinsdag 14 november 2023 - Fruit Tech Campus, Oudenhof 40 in Geldermalsen

Tijdens de avonden kunnen initiatiefnemers hun idee vertrouwelijk toelichten aan Economic Board-leden, die de aanvragen uiteindelijk beoordelen. Deze leden stellen verdiepende vragen en geven tips. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden. Zij worden dan ingedeeld voor een gesprek en hoeven niet te wachten. Aanmelden kan via www.fruitdelta.nl/rsf.

Kans vergroten op bijdrage

Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “Ik nodig ondernemers en burgerinitiatieven uit de toeristische, agrarische en logistieke sector van harte uit om hun kans te grijpen en langs te komen. Tijdens een-op-een gesprekken met de Economic Board-leden krijgen de initiatiefnemers tips voor het schrijven van een goede aanvraag. Een advies dat op maat is gesneden. Dit vergroot de kans op een financiële bijdrage voor het verwezenlijken van hun vernieuwende dromen.”

Indienen voor 6 december 2023

De sluitingsdatum voor het indienen van een aanvraag is 6 december 2023. Dit kan via de website www.fruitdelta.nl/rsf. Hier vindt u alle informatie en de aanvraagformulieren. Ook kunt u een quickscan doen om er snel achter te komen of u met uw idee in aanmerking komt voor een geldbedrag uit het fonds. Twee RSF-contactpersonen staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen.

Meer nieuws
21 april 2024 Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag Op vrijdag 19 april jl. brachten bijna veertig burgemeesters en wethouders, samen met vertegenwoordigers van samenwerkingspartners en onze regiogedeputeerde Harold Zoet, een bezoek aan Den Haag. Lees meer over: Regio Rivierenland op bezoek in Den Haag
Logo Leader 4 april 2024 LEADER-programma in Rivierenland gaat van start met eerste informatieavond Vanaf 1 mei kan er in Rivierenland een beroep worden gedaan op subsidie via het Europese programma LEADER. Dat betekent groen licht voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om hun innovatieve plannen voor plattelandsprojecten voor te leggen aan LEADER. Dit kan tijdens de eerste inspiratie- en informatieavond op woensdag 22 mei bij De Lingeborgh in Geldermalsen. Lees meer over: LEADER-programma in Rivierenland gaat van start met eerste informatieavond
27 maart 2024 Aandacht in Tweede Kamer voor aanpak geluidshinder langs spoortracé Meteren-Boxtel Op woensdag 27 maart jl. debatteerde de Tweede Kamer met staatssecretaris Vivianne Heijnen over het spoor. Tijdens dit debat vroegen Chris Stoffer van de SGP, Pieter Grinwis van de ChristenUnie en Eline Vedder-Monaster van het CDA aandacht voor de aanpak van de geluidshinder langs het spoortracé Meteren-Boxtel. Lees meer over: Aandacht in Tweede Kamer voor aanpak geluidshinder langs spoortracé Meteren-Boxtel