16 mei 2024 Terug

Kom naar het FoodNL EU Verkiezingsdebat

Wij organiseren, samen met AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley, op donderdag 23 mei 2024 het FoodNL EU Verkiezingsdebat. Het thema van dit debat is ‘Samenwerken aan het voedselsysteem van de toekomst’.


Over dit thema gaan de volgende acht kandidaten – onder leiding van debatleider Aart van Cooten – met elkaar in gesprek:

Bart Millenaar (VVD)
Christian van der Krift (ChristenUnie)
Ellen Putman (Partij voor de Dieren)
Eveline Herben (BBB)
Gijsbrecht Gunter (SGP)
Ian Hendriks (Volt)
Lara Sibbing (GroenLinks-PvdA)
Willemien Koning-Hoeve (CDA)

FoodNL

AgriFood Capital, FruitDelta Rivierenland, Greenport Venlo en Regio Foodvalley zijn samen de grootste voedselproductieregio van Europa en werken onder de naam FoodNL aan de groei en innovatie in agrifood.
Om de relatie van FoodNL met de EU verder te versterken én onze ambitie om het voedsel van morgen slimmer, gezonder en duurzamer te maken, organiseren wij dit verkiezingsdebat vanwege de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 6 juni 2024.

Meld u aan!

Het debat wordt gehouden bij de HAS green academy aan de Onderwijsboulevard 221 in ’s-Hertogenbosch en begint om 15.30 uur. Na afloop, rond de klok van 18.30 uur, is er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Naar aanmeldformulier FoodNL EU Verzkiezingsdebat
Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
23 juni 2024 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden. Lees meer over: 6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”