21 mei 2024 Terug

Provincie Gelderland investeert in Groenblauw Raamwerk voor Regio Rivierenland

Provincie Gelderland investeert in Groenblauw Raamwerk voor Regio Rivierenland

De Provincie Gelderland heeft (10 april jl.) een subsidie toegekend voor het ontwikkelen van een visie en handelingsperspectief op een Groenblauw Raamwerk Rivierenland. In  een samenwerking tussen de Provincie Gelderland, FruitDelta Rivierenland, het Waterschap Rivierenland, de acht regiogemeenten en het vooraanstaande bureau Feddes/Olthof, wordt sámen met de partijen in het gebied gewerkt aan een mooie toekomst voor Rivierenland. De uitvoering van de Gebiedsagenda van Regio Rivierenland is hierbij de onderliggende gedachte.

Deze visie is een cruciale stap naar een mooie toekomst voor Rivierenland. Een Rivierenland waar woningbouw, bedrijvigheid, energie en waterbeheer naadloos samensmelten met behoud en zelfs bevordering van de biodiversiteit, landschappelijke kwaliteit en klimaatrobuustheid. Het Groenblauw Raamwerk zal de kern vormen van de integrale benadering van al deze opgaven, door haar unieke focus op de unieke groenblauwe kwaliteiten van onze regio. De groenblauwe dooradering en biodiversiteit van het gebied met haar rivieren met uiterwaarden en dijken, het kleinschalige hoge en droge landschap van de oeverwallen en de ruime open en natte kommen met oude weteringen en greppels, vormt juist de basis van het landschap. Daarnaast worden ook kansen om de visie daadwerkelijk tot uitvoering te brengen in beeld gebracht.  

Het Groenblauw Raamwerk is een vervolg op én uitwerking van het project ‘Gonzend Rivierenland’, uit de RegioDeal ‘Versterken Landschap en Biodiversiteit’. Het is een  mooie samenwerking, gedreven door de gezamenlijke ambitie voor de verbetering van de Brede Welvaart in de regio Rivierenland. Deel uit maken van een duurzamere, groenere, en meer bloeiende toekomst is wat wij graag voor alle burgers in Rivierenland willen bereiken. De eerste stappen zijn gezet!

Meer nieuws
21 oktober 2024 Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst! Inwoners, organisaties en ondernemers met een vernieuwend idee in/met/voor/door de dorpen en het platteland in Rivierenland kunnen een beroep doen op subsidie vanuit het Europese programma LEADER. LEADER organiseert de komende maanden in de gemeenten in Rivierenland diverse bijeenkomsten waar initiatiefnemers hun idee kunnen voorleggen en meer informatie kunnen krijgen over de LEADER-subsidieregeling. De eerste inloopbijeenkomst is op 19 november a.s. in het Groene Huis in Zaltbommel. Lees meer over: Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst!
26 september 2024 De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt. Lees meer over: De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s