Thema

Wonen

Sinds 2015 ondersteunt de Regio Rivierenland gemeenten bij het realiseren van woningen. Wij helpen de gemeenten hierbij door kennisdeling en het faciliteren van regionale samenwerking. Daarbij werken we ook met woningcorporaties en private partijen.

De regionale ambities voor wonen zijn beschreven in de Regionale Woonagenda Rivierenland 2020-2030 en de Woondeal Rivierenland 2022-2030. Een belangrijke ambitie is om in Rivierenland tot en met 2030 jaarlijks circa 1.440 woningen te bouwen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is het bouwen van betaalbare woningen om aan te sluiten bij de behoefte van onze inwoners.

Nieuws

7 december 2023 Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland Arbeidsmigranten zijn onmisbaar geworden in onze economie. Maar voor het wonen en leven in ons land moet nog een en ander gebeuren. In een webinar van de provincie Gelderland wordt een 'best practice' besproken. Wat zijn de lessen en waar gaan we naar toe? Lees meer over: Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland
27 september 2023 Woondeal is mooi, maar kan de regio wel aan de slag? Regio FruitDelta stuurt de Vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken een brief waarin we aandacht vragen voor de knelpunten bij woningbouw. Lees meer over: Woondeal is mooi, maar kan de regio wel aan de slag?
24 augustus 2023 Samenwerking met de regio's biedt kansen De regio's, Fruitdelta-Rivierenland in het bijzonder, werpen zich op om een bijdrage te leveren in de grote landelijke opgaven. Alle politieke partijen zijn in aanloop naar de verkiezingen benaderd met concrete voorstellen. Lees meer over: Samenwerking met de regio's biedt kansen

Ons team

Ons team 'Wonen' van FruitDelta Rivierenland bestaat uit Eline Stam en Ali Ikde

Eline Stam - van Kessel Programma-manager Wonen email estam@regiorivierenland.nl telefoon 06 4617 6948
Foto Ali
Ali Ikde Programmamedewerker Mobiliteit en Wonen email aikde@regiorivierenland.nl telefoon 06 2160 7271
Partners
Logo De Kernen
Logo Thuis bij Thius